donderdag 16 april 2015

Straal linksachter

De straal linksachter heeft nu bijna in zijn geheel losgelaten. Hoewel het er wat dramatisch uitziet, ligt er een nieuwe straal onder, die zelfs al niet meer roze is. Het zou kunnen dat mijn merrie haar stralen aan de voorkant zó hoog waren, dat ze erg ver in de hoefcapsule zijn gedrukt. De lag loopt nu weer van voren naar achter op 1 hoogte, in plaats van midden en van voren een flink stuk hoger dan aan de achterkant.

Ongeveer hetzelfde is aan de hand bij rechtsvoor, alhoewel iets minder heftig. Bij linksvoor is de straal dikker en rechtsachter is de straal erg dik. Ik heb zelf het gevoel van té dik, maar durf daar ook niet teveel aan te zitten.

Nog iets anders dat ik zelf lastig vind om te doen is het weghalen van de overgroeide steunsels aan de voorkant bij de straal. Zoals het er nu uitziet lijkt de zool overgroeid te zijn met keihard steunselmateriaal. Omdat het echter zo plat in de zool ligt, durf ik er niet aan te komen.

Twee redenen om misschien eens een natuurlijke bekapper te vragen hier eens naar te kijken.

Vandaag de voorvoeten bijgevijld, het lijkt elke keer weer wat beter. Zelfs al haal je maar een millimeter weg, je kan toch verschil zien.

Door het droge weer zie je de straal en de hoef verbeteren en hard worden.