zondag 22 februari 2015

De verzakking herstelt zich!

Boven: 22 februari 2015. Onder: 12 december 2014
Ik snap nu eindelijk wat er gebeurt met de achterkant van de voeten. Ik zag het op deze foto's van de linker voorvoet:

De bovenste foto is van vandaag, de onderste van 12 december.

De plek gemarkeerd met het groene streepje is op de onderste foto helemaal naar beneden gezakt. De zijkanten van de witte 'uitstulpingen' zijn op beide foto's met rood gemarkeerd.

Kennelijk is dit de afgelopen weken gebeurd: de verzakking van de hoefballen plus basis van de straal is hersteld! De plek van het groene streepje is wel een paar centimeter omhoog 'getild'.

Daaronder (achter de blauwe pijl) is nieuw straalweefsel gegroeid. De zwarte 'geulen' aan weerszijden van de blauwe pijl is dus denk ik geen rotstraal, maar ruimtes die nog opgevuld moeten raken!

Kan je nagaan dat voor dit herstel niets anders nodig was dan contact van de straal met (zachte!) grond (daarvóór zaten de leren zooltjes ertussen). Ik heb de hakken afgelopen periode niet veel korter gehad dan op 12 december, het is dus puur gekomen doordat de grond haar hoeven opvult van binnen en niet door verlaging van de hakken!

Ik ben helemaal onder de indruk van de ontdekking! En ook een beetje opgelucht...

Hier nog eenzelfde compositie van foto's van de rechter voorvoet:

Boven: 22 februari 2015. Onder: 22 december 2014
De bovenste foto is van vandaag, de onderste van 22 december 2014. Zoals je kan zien kan de aarde niet goed bij de straal en doet de siliconenkit ook niets meer voor de straal, al na 10 dagen nadat het erop is gekomen.

Het is duidelijk dat deze 'oplossing' de gezondheid van de hoef niet ten goede komt.

Rechtsvoor vandaag
Het verschil met linksvoor is dat er niet zo veel straalmateriaal in de 'gleuf' is gekomen. Maar het verklaart wel de diepe groeve!

Zou het dan echt een kwestie zijn van tijd om de straal weer naar behoren te laten aangroeien?

Ik begrijp de gevoeligheid nu ook beter, de voeten zijn steeds aan het bewegen. Ook herstel doet soms pijn...